Onkruidbestrijding

Effectieve onkruidbeheersing

Gemeenten, bedrijven, instellingen en particulieren schakelen P.C. van der Wiel B.V. ad hoc en op contractbasis in voor effectieve en doelmatige onkruidbeheersing. Dit doen wij op verschillende manieren. Uiteraard verzorgen wij ook het opruimen en afvoeren van het vrijgekomen materiaal. Dit kan handmatig, maar ook met de veegmachines waarover we beschikken.

Onkruidborstelen

Een van onze diensten is machinale onkruidbeheersing volgens de borstelmethode. Dit is een mechanische manier van onkruidbeheersing waarbij het milieu zo weinig mogelijk wordt belast. Door het inzetten van een onkruidborstelmachine kunnen we op een efficiënte wijze alle vormen van bestrating zoals klinkerbestrating en tegelpaden vrijmaken van onkruid. Tevens kunnen wij ervoor zorgen dat het vrij gekomen materiaal direct wordt opgeruimd door de inzet van één van onze zuig/veegmachines die wij ook in ruime mate ter beschikking hebben.

De Weed Steam

De Weed Steam heeft zich bewezen als een betrouwbare thermische onkruidbestrijder. Door het unieke verbrandingsprincipe waarbij zeer hete lucht 780 C, stoom 180 C en infraroodstraling 750 C wordt gecombineerd. Na één dag is de behandelde vegetatie verdord. Zeer laag water- en energieverbruik. Watertank 200 liter: slechts 1 x per dag werkdag tanken. Milieuvriendelijk en energiezuinig.

De Weed Steam kan door zijn lage gewicht op praktisch alle soorten verharde, onverharde oppervlaktes en locaties worden ingezet.

Keckex

De onkruidbestrijding met de Keckex is gebaseerd op hitte overdracht door middel van stoom en heet water. Het water wordt tot een damp-/watermengsel van 140 graden verhit. De damp maakt de grond kiemvrij en warmt tegelijkertijd het oppervlak op zodat het water met hoge temperatuur de plantwortels kan bereiken. Met de handlans kunnen moeilijk bereikbare plaatsen worden behandeld. Niet alleen op verhardingen maar ook in plantvakken. Door de bewerking wordt de eiwitregulatie en de celwand van de plant verstoord waardoor deze geen water meer kan opnemen en uitdroogt. Op deze manier kan onkruid effectief en duurzaam worden verwijderd. De KECKEX kan door haar lage gewicht op praktisch alle soorten verharde, onverharde oppervlaktes en locaties worden ingezet, zo ook op kunstgras, bepaalde soorten natuursteen en gras.

Bosmaaiers

Onkruid verwijderen van diverse verhardingen, met behulp van bosmaaiers, het zogenaamd vlinderen, is ook mogelijk. Wij hebben hier veel ervaring mee en voerden al diverse grote projecten uit. Deze methode werkt uitstekend bij lichte tot matige onkruidgroei.