Septic tank Aalsmeer

Septic tank aankopen of legen en reinigen? Schakel dit erkende bedrijf in!

Septictank legen en/of reinigen? PC vd Wiel is al ruim 35 jaar specialist in rioleringen en toebehoren en beschikt over professionele, efficiënte voertuigen om uw septictank te legen en reinigen. Afstanden tot 40 meter diepte worden probleemloos overbrugd. Ook voor langere afstanden kunt u bij ons terecht. Heeft u een septic tank Aalsmeer nodig?, neem dan contact op.

Wanneer septic tanks legen en reinigen

Septictanks bevatten veel afvalmateriaal, in drie kernlagen. De onderste laag bevat vaste materie, die langzaam zuurstofloos verteert. In het midden bevindt zich een vloeibare laag en bovenin drijvende vaste stoffen. De vaste materie onderin laat een residu achter, waardoor nog veel bacteriën achterblijven. Hoe vaak een septictank geleegd moet worden, is niet concreet vast te stellen. Het is afhankelijk van hoe vaak en wat u loost. U dient dit zelf in te schatten. Als er in het oppervlaktewater waarin u loost vast materiaal, zoals wc-papier te zien is, werkt het niet goed meer. Dit is de duidelijkste indicatie dat de septictank geleegd moet worden. Het is dan echter ook wat aan de late kant.

Septic tank Aalsmeer laten legen?

Een septictank moet geleegd en gereinigd worden door een erkend rioleringsbedrijf. Het is een lastig karwei waar goede toerusting en kennis voor nodig is.

  • Het residu in de septictank is niet steriel en bevat mogelijk ziektekiemen en wormeieren
  • Er kunnen gevaarlijke gassen (methaan, ammoniak) vrijkomen uit de septictank

Exclusief reinigingsproduct VET V PLUS


Sinds 2006 heeft PC vd Wiel exclusief de beschikking over een baanbrekend reinigingsproduct, dat ook in septictanks goed werkt. Dit microbiologische reinigingsproduct, Vet V Plus, is in staat met micro-organismen vetten af te breken. PC vd Wiel garandeert hiermee (langer) schone leidingen, waardoor verstoppingen zeer gering optreden. De septictank reinigen gaat bovendien gemakkelijker en dus sneller.

Bel PC vd Wiel om uw septictanks te legen en reinigen. Ook interesse in Vet V Plus? Laat het weten via 0252-517406